News

Carpe Vitam i Nepal

  Den 25 april 2015 drabbades Nepal av en fruktansvärd jordbävning där flera tusentals personer avled och skadades. Över 800 000 hus har förstörts, 12 000 klassrum och tusentals sjukstugor och småföretag raserades. Än idag står hundratusentals fam … Continue reading Carpe Vitam i Nepal

Open Minds Global i Burundi.

I staden Kanyosha, utanför Bujumbura, Burundi finns ett projekt kallat Open Minds Global, som verkar genom stöd av Carpe Vitam. Projektet är till för att hjälpa arbetslösa ungdomar att utveckla såväl entreprenöriella kunskaper, ledarskap och datakunska … Continue reading Open Minds Global i Burundi.

På besök i El Quseir

Under oktober/november besöktes LCD, ett barncentrum i El Quseir i Egypten. Barnen var som vanligt glada att se Peder igen, ett glatt återbesök!

Bujumbura

Nu är den planerade skolan under upphandling. Arkitekter och byggföretag har lämnat in sina förslag och snart är vi igång!     I Burundi arbetar vi tillsammans med Boyscouts och Girl Guides.  

Time to Act- An Evening for the Refugee Children of Syria

Den 17 september i år anordnade Carpe Vitam en insamling till förmån för Syriens barn. Insamlingen är ett samarbete med UNHCR, FN-s flyktingorgan.

Jordanien

Inför Carpe Vitams och UNHCR-s upprop kallat Time to Act besöktes Jordanien och flyktinglägret Zaatari.